Barcelona - Smart City Expo World Congress I OBJAVLJENO 19.12.2016.

EcoMobile predstavio svoja rješenja za elektronsku evidenciju odvoza otpada i sustava za nadzor popunjenost kontejnera na šestom izdanju Smart City Expo World Congress (SCEWC).

EcoMobile predstavio svoja rješenja za elektronsku evidenciju odvoza otpada i sustava za nadzor popunjenost kontejnera na šestom izdanju Smart City Expo World Congress (SCEWC).

EcoMobile je kao HT partner, u sklopu DeutscheTelekom grupe, predstavio svoja rješenja za elektronsku evidenciju odvoza otpada i sustava za nadzor popunjenost kontejnera na šestom izdanju Smart City Expo World Congress (SCEWC).

Događaj je održan od 15. do 17. studenog u izložbenom centru Gran Via Fira de Barcelona na kojem su svoja rješenja i inovacije na području pametnih gradova izložili izlagači iz preko 600 gradova iz pet kontinenata.

Deutche Telekom je na svom izložbenom prostoru, osim našeg rješenja za upravljanje otpadom i senzora za nadzor popunjenosti kontejnera predstavio i niz drugih zanimljivih rješenja, te time dokazao da je tehnološki lider u pružanju usluga u sklopu Smart City rješenja.

Smart Street Lighting omogućava gradu prilagodbu uličnih svjetala prema specifičnim potrebama i smanjuje potrošnju energije. Sustav je opremljen senzorima koji omogućuju veću uštedu energije i osiguravaju operativna upozorenja za smanjenje troškova održavanja. Također omogućava gradu stvaranje detaljnih izvješća i optimizira uštede od sustava ulične rasvjete.

Smart Parking je rješenje za optimiziranje uličnog parkinga u gradu, čime se štedi vozačima vrijeme, pomažući gradovima u smanjenju prometa i emisije CO2, a istodobno omogućuju i bolji protok prometa.

Pametna javna sigurnost povećava i percipiranu i stvarnu sigurnost građana i posjetitelja praćenjem javnih površina pomoću video kamera i naprednih aplikacija za analizu slika, kako bi automatski otkrila incidente i izvijestila ih vlastima.

Punjenje električnih vozila je rješenje koje povezuje vlasnike parkirnih mjesta (javnih i privatnih) s pružateljima energetskih usluga kako bi građanima električnim automobilima ponudio siguran i jednostavan način nadopunjavanja svojih baterija.

Sustav upravljanja javnim prijevozom sofisticirano je rješenje za klijente i pružatelje prijevoza u gradovima, omogućujući putnicima lakše planiranje putovanja.

Nadzorna ploča gradonačelnika i pametna gradska platforma omogućuju gradskim upraviteljima daljinski nadzor, nadzor i optimizaciju gradske infrastrukture, kao što su rasvjeta na cesti, parkiranje i promet. Ona nudi holistički prikaz na jednom zaslonu putem lako dostupnog sučelja. To će omogućiti gradskim upraviteljima poboljšanje cjelokupnog upravljanja gradskom infrastrukturom.

https://youtu.be/6WQnaCBKvyw

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svima iz DT grupe kao i našim partnerima iz HT-a na prilici da predstavimo svoja rješenja na tako velikom i važnom događaju.