Hrvatski ECO MOBILE za svijet I OBJAVLJENO 08.10.2019.

Hrvatski ECO MOBILE za svijet

Hrvatski ECO MOBILE za svijet

Naziv projekta: Hrvatski ECO MOBILE za svijet
Korisnik projekta: ECO MOBILE d.o.o. za proizvodnju i usluge, Samoborska cesta 330, Zagreb


O projektu


Eco Mobile d.o.o. je informatička tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, specijalizirana za razvoj, proizvodnju i implementaciju naprednih ICT rješenja za potporu procesima u gospodarenju otpadom, a koja imaju veliki potencijal za izvoz. Ovaj projekt omogućit će Eco Mobile-u predstavljanje svojih proizvoda na 8 međunarodnih sajmova specijaliziranih u području upravljanja otpadom, što će rezultirati ugovaranjem novih partnerstva i poslova. Istraživanje izrazito potencijalnih tržišta Njemačke, Nizozemske i Rumunjske za plasman proizvoda omogućit će definiranje optimalne strategije ulaska na ta tržišta i izbor odgovarajućih distributera.
Projekt uključuje sljedeće aktivnosti:
1. Nastup na međunarodnim sajmovima
2. Istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH
3. Edukacija djelatnika o ravnopravnosti spolova i nediskriminaciji
4. Promidžba i vidljivost
5. Upravljanje projektom.
Cilj poduzeća je postati vodeći partner hrvatskih komunalnih tvrtki u implementaciji rješenja u sektoru gospodarenja otpadom te zauzeti 5% udjela u sektoru gospodarenja otpadom na globalnom tržištu. To je moguće postići internacionalizacijom poslovanja poduzeća, odnosno organizacijom nastupa na specijaliziranim međunarodnim sajmovima vezanim za zaštitu okoliša i upravljanje otpadom te izradom analize tržišta za 3 izrazito potencijalna tržišta (Njemačka, Nizozemska i Rumunjska).
Potporom iz EU fonda osigurat će se dodana vrijednost u opsegu i kvaliteti aktivnosti te u pogledu vremena potrebnog za ostvarenje ciljeva projekta.

Cilj i očekivani rezultati projekta


Očekivani rezultati projekta su:
1.    Izrađeno istraživanje tržišta za plasman proizvoda na tržište Njemačke, Nizozemske i Rumunjske
2.    Sudjelovanje Eco Mobile-a na 8 međunarodnih sajmova
Cilj posjete sajmovima je predstaviti proizvode Eco Mobile-a veoma širokom auditoriju, time povećati mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima i olakšati uvođenje proizvoda na novo inozemno tržište.
U konačnici, projekt će omogućiti povećanje prihoda od prodaje za 20% u 2021. u odnosu na 2017. te povećanje prihoda od izvoza za 50% u 2021. u odnosu na 2017. g. Projekt će poduzeću dati zamah za ugovaranje novih poslova te za daljnji rast i održivi razvoj.


Vrijednost projekta


Ukupna vrijednost projekta iznosi 972.092,45 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 604.435,43 kuna. S obzirom da ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 711.100,52 kuna, sufinanciranje Europske unije pokriva 85% prihvatljivih troškova projekta.


Razdoblje provedbe projekta


Razdoblje provedbe projekta je od 02.05.2019. do 02.04.2023. godine.


Kontakt osoba za više informacija


Jasmina Kanceljak
kontakt broj: 0994785519
email: jasmina.kanceljak@ecomobile.hr