Smart Waste

Smart Waste je posebno prilagođen senzor za praćenje popunjenosti kontejnera za otpad, predviđen za ugradnju u sve tipove kontejnera za otpad, neovisno o njihovom kapacitetu i vrsti otpada koji se u njih odlaže. Podaci o popunjenosti se bežičnim putem (GPRS) prenose na server i trenutno su dostupni za pregled putem EcoMobile programske aplikacije.

EcoMobile SmartWaste-senzor za praćenje popunjenosti kontejnera

Smanjenje troškova

Kombinirajući podatke o popunjenosti kontejnera sa podacima o statusu i kretanju komunalnih vozila, sustav automatski kreira optimalne rute za obilazak kontejnera i sakupljanje otpada što u konačnici dovodi do smanjenja broja odvoza, a time i značajnog smanjenja svih troškova transporta i radnih sati djelatnika.


Autonomija rada

Integrirana baterija osigurava autonomiju rada senzora do 5 godine.


Otpornost i prilagodljivost

SmartWaste senzor je predviđen za korištenje u svim vremenskim uvjetima i otporan na vanjske mehaničke utjecaje i snažna naprezanja prilikom pražnjenja kontejnera. Moguće ga je ugraditi u sve vrste kontejnera za otpad.Praćenje popunjenosti kontejnera

Senzor putem integriranog GPRS modula bežičnim putem na dnevnoj bazi šalje podatke o stupnju popunjenosti kontejnera na server. Podaci se prikazuju i administriraju putem EcoMobile Cloud programske aplikacije.


Optimizacija ruta

Kombinirajući podatke o popunjenosti kontejnera sa podacima o polaznim i dolaznim lokacijama te statusu i kretanju komunalnih vozila, sustav automatski kreira optimalne rute za obilazak kontejnera i sakupljanje otpada.


Pametno predviđanje

Kontinuiranim korištenjem, SmartWaste sustav obrađuje zabilježene razine popunjenosti kontejnera kroz vrijeme i prosječno vrijeme njihova punjenja. Stalnom obradom tih podataka i korištenjem posebnih algoritama, samostalno predviđa vremenske termine dostizanja graničnih vrijednosti popunjenosti svih kontejnera, te uzimajući u obzir sve dostupne parametre (tip kontejnera, vrsta otpada, udaljenost lokacije) određuje vrstu i broj vozila potreban za obilazak rute.


Automatsko upozoravanje

Sustav automatski šalje upozorenja na SMS ili E-mail, prema unaprijed definiranim graničnim vrijednostima popunjenosti.